Безплатна доставка в София над 50 лв
Магазини за кафе в гр. София

За кафето

КАФЕ….НАПИТКА, с която започва денят на милиони хора по света, напитка, която дава старт на забързаното ни ежедневие, създава уют и дарява топлина в живота. Любим продукт, за консуматорите, през всички времена и за милионите хора, ангажирани в кафе индустрията. Продукт, който в търговията заема трето място  в света след петрола и златото.

През целия период, от селекцията на произхода, добиването и засаждането на зърната, отглеждането на фиданките и създаването на плантациите, беридбата на плодовете, тяхното сортиране, класифициране, обработка, транспотиране, изпичане на зърната, смилане и приготвяне за консумация се изискват много познания , търпение и много, ама много ЛЮБОВ!

В продължение на дълъг период от време, с много търпение и упоритост, се стараем да постигнем желания от нас резултат, а именно, да задоволим Вашият изтънчен вкус с перфектната чаша кафе. Начинанието стартира през 1998 г. Нашият екип премина през нелекия път на реформи и усъваршенстване  квалификацията на персонала и воден от любовта към кафето, през 2010 г. беше регистрирана търговската марка кафе „АРОМА СУПЕР”. Собственик на марката е „АРОМА КАФЕ” – ЕООД.

Когато говорим за кафето, като растение, трябва да споменем, че то е храст или дърво с червен, зелен и жълт плод /черешка/, чиито костилки са всъщност зърната кафе. Известни са два, основни вида: Coffea Arabica и Coffea canephora/Robusta/.

Видът Coffea Arabica от генетична гледна точка има много голямо разнообразие на вариации,съответно има и много по-разнообразни вкусови качества от така наречената в литературата „по-грозна” сестра Coffea canephora/Robusta/. Всяко едно зърно кафе, в зависимост от разновиднността, произхода, сорта, климатичните условия, надморска височина и пр. има свой, индивидуален аромат и вкусов профил. С времето, благодарение на практиката и натрупания през годините наш опит, успяхме да подберем едни от най-добрите арабики от Южна и Централана Америка и в комбинация с висок клас робусти от Африка и Азия да получим бленд,  който нарекохме „Арома Супер”.

„Арома Супер“ се характеризира с наситен аромат на шоколад, карамелизирана захар, финна киселинност и плътно тяло, балансирани така, че да задоволят изискването за  силно и ароматно кафе.

За ценителите на високия клас арабика, подбрахме сортове от кафе региони в  Централна Америка и заедно с най-добрите сортове от Африка получихме великолепен бленд. Изпеченото кафе по най-подходящия начин достигна съвършен и неповторим вкусов профил. Така постигнатата комбинация с плътно тяло, умерена киселинност, цитрусови нотки и богат аромат нарекохме „Арома Премиум” 100% Арабика.

МАГИЯТА НА ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНОТО КАФЕ

Пътят на кафето, от Родината, до крайния потребител на чаша кафе, е доста дълъг. Свързан е с много труд , умения и познания, за да се получи най-добрия вкус на течността в зареждащата пред Вас чаша, която, наистина да дава наслада. Постигането на вкусовия профил на кафето се осъществява с неговото изпичане. Ние контролираме този процес така, че да се получи най-добрия вкус. Конкретно, степента на изпичане е от значение за достигане кулминацията на аромата и вкуса на отделния сорт кафе. При нас, изпичането става в малки количества, в зависимост от потреблението, така, че аромата и вкуса да бъдат винаги на прясно изпечено кафе. Съветваме нашите клиенти да купуват необходимото им количества в малки дози и да ги съхраняват правилно. След като е смляно, при правилно съхранение, прясно изпеченото кафе, запазва своите качества от две до три седмици. Ето защо Ви препоръчваме да направите предварително Вашата заявка и желанието Ви ще бъде своевременно изпълнено: кафето топло, изпечено, при необходимост смляно и пакетирано пред Вас на уречения ден и час.

 „АРОМА СУПЕР” в опаковки от 1 кг.,  на зърна и  250 гр. мляно.
„АРОМА ПРЕМИУМ” 100% АРАБИКА в опаковки от 1 кг. зърна, 0.5 кг зърна, 0.250 зърна.

Фирмата търгува на едро и дребно с над 25 произхода кафе – арабика и робуста, от цял свят.  С предлаганият асортимент може да се запознаете в нашите фирмени магазини  или онлайн в нашия сайт.

На вниманието Ви предлагаме, ако разполагате с малко свободно време, желаното кафе да бъде изпечено пред Вас, в рамките на няколко минути, докато опитате вкуса на чаша кафе, от предлаганите единични произходи и сортове на арабика.  Сигурни сме, че ще бъдете доволни.

Дегустирай сега

Посети
магазините ни

Купи сега
онлайн

Разгледай продуктите ни