Безплатна доставка над 100 лв
Магазини за кафе в гр. София

За кафето

КАФЕ….НАПИТКА, с която започва денят на милиони хора по света, напитка, която дава старт на забързаното ни ежедневие, създава уют и дарява топлина в живота. Любим продукт, за консуматорите, през всички времена и за милионите хора, ангажирани в кафе индустрията. Продукт, който в търговията заема трето място  в света след петрола и златото.

През целия период, от селекцията на произхода, добиването и засаждането на зърната, отглеждането на фиданките и създаването на плантациите, беридбата на плодовете, тяхното сортиране, класифициране, обработка, транспотиране, изпичане на зърната, смилане и приготвяне за консумация се изискват много познания, търпение и много, ама много ЛЮБОВ!

Когато говорим за кафето, като растение, трябва да споменем, че то е храст или дърво с червен, зелен и жълт плод /черешка/, чиито костилки са всъщност зърната кафе. Известни са два, основни вида: Coffea Arabica и Coffea canephora/Robusta/.

Видът Coffea Arabica от генетична гледна точка има много голямо разнообразие на вариации, съответно има и много по-разнообразни вкусови качества от така наречената в литературата „по-грозна” сестра Coffea canephora/Robusta/. Всяко едно зърно кафе, в зависимост от разновиднността, произхода, сорта, климатичните условия, надморска височина и пр. има свой, индивидуален аромат и вкусов профил. С времето, благодарение на практиката и натрупания през годините наш опит, успяхме да подберем едни от най-добрите арабики от Южна и Централана Америка и в комбинация с висок клас робусти от Африка и Азия да получим бленд,  който нарекохме „Арома Супер”.

„Арома Супер“ се характеризира с наситен аромат на шоколад, карамелизирана захар, финна киселинност и плътно тяло, балансирани така, че да задоволят изискването за  силно и ароматно кафе.

За ценителите на премиум клас арабика, подбрахме сортове от ферми в Мексико и Колумбия и заедно с най-добрите местни сортове от Етиопия получихме великолепен бленд. Изпеченото кафе по най-подходящия начин достигна съвършен и неповторим вкусов профил. Така постигнатата комбинация с плътно тяло, умерена киселинност, цитрусови нотки и тъмен шоколад , сладък аромат, нарекохме „Арома Премиум” 100% Арабика .

МАГИЯТА НА ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНОТО КАФЕ

Пътят на кафето, от Родината, до крайния потребител на чаша кафе, е доста дълъг. Свързан е с много труд , умения и познания, за да се получи
най-добрия вкус на течността в зареждащата пред Вас чаша, която, наистина да дава  наслада.  Постигането на вкусовия профил на кафето се осъществява с неговото изпичане. Ние контролираме този процес така, че да се получи най-добрия вкус. Конкретно, степента на изпичане е от значение  за достигане на балнс между захари и киселини. При нас,  изпичането става в малки количества, в зависимост от потрблението, степен „full city”. Съветваме нашите клиенти да купуват необходимото им количества в малки дози и да ги съхраняват правилно. След като е смляно, при правилно съхранение, прясно изпеченото кафе, запазва свойте качества от две до три седмици. Ето защо Ви препоръчваме да направите предварително Вашата заявка и желанието Ви ще бъде своевременно изпълнено: кафето топло,  изпечено, при необходимост смляно и пакетирано пред Вас на уречения ден и час.

„АРОМА СУПЕР” в опаковки от 1 кг. на зърна и  250 гр. мляно.
„АРОМА ПРЕМИУМ” 100% АРАБИКА в опаковки от 250 гр. зърна.

Фирмата търгува на едро и дребно с над 25 произхода кафе – арабика и робуста, от цял свят.  С предлаганият асортимент може да се запознаете в нашите фирмени магазини  или онлайн в нашия сайт.

На вниманието Ви предлагаме, ако разполагате с малко свободно време, желаното кафе да бъде изпечено пред Вас, в рамките на няколко минути, докато опитате вкуса на чаша кафе, от предлаганите единични произходи и сортове на арабика.  Сигурни сме, че ще бъдете доволни.

Дегустирай сега

Посети
магазините ни

Купи сега
онлайн

Разгледай продуктите ни