Безплатна доставка над 100 лв
Магазини за кафе в гр. София

За нас

АРОМА КАФЕ ООД осъществява търговия и дистрибуция с кафе на едро и дребно. В продължение на дълъг период от време, с много търпение и упоритост, се стараем да постигнем желания от нас резултат, а именно, да задоволим Вашият изтънчен вкус с перфектната чаша кафе. Начинанието стартира през 1998 г. Нашият екип премина през нелекия път на реформи и усъваршенстване  квалификацията на персонала и воден от любовта към кафето, през 2010 г. беше регистрирана търговската марка кафе
„АРОМА СУПЕР”.

Прясно изпечено специално кафе

От 2015 г.стартирахме и изпичане на премиум и специални кафета. Изпичането става на място в нашиите магазини и често може да станете свидетели на процеса  и да ви разкажем за историята на кафето, което печем. Защото това е един от най-важните фактори определящи качеството му, а именно проследяемостта. Това беше наша мечта, която осъществихме и вършим с много любов и всеотдайност. Обръщаме  голямо внимание по отношение на произхода и различните сортове, методите на приготвяне, за да разширим спектъра на кафе културата у нас.

ОБИКНОВЕНО ИЛИ  СПЕЦИАЛНО КАФЕ

Когато избирате вашето кафе е важно да знаете, че има обикновено и специално кафе.

Също така, произхода не винаги опредeля качеството на кафето,както и надписа на етикета „100% Арабика“. Тоест кафе от една и съща държава не гaрантира,че качеството ще е винаги добро или лошо.Същото важи и за надписа 100% Арабика, кафето може да не се отличава с никакви положителни качества а да е едно обикновенно кафе.

Обикновеното кафе или конвенционалнното кафе е оценено до 79 точки по класификацията на SCA/Specialty coffee association/, а така изглежда класификацията за специално кафе:

90-100 – Изключително специално кафе
85-89.99 – Отлично специално кафе
80-84.99 – Много добро специално кафе
По-малко от 80 – конвенционално кафе

Тази класификация разграничава много, както в основните показатели /аромат,вкус,тяло,киселинност,послевкус  /,същевременно и ценово .Кафе отгледано в една и съща държава и един същи регион, но различен избор на сорт и процес  могат да са различно класифицирани във всяко едно отношение.

От 2015 г.  Нашето внимание и фокус е насочено към специалното кафе.Създаването на трайни и устойчиви бизнес взаимoотношения с фермери и доставчици, за да имаме гаранция за качеството на суровото кафе и да гарантираме такова на нашите клиенти.

SPECIALTY RESERVE COFFEE

В колекцията ни фигурират и няколко емблематични кафета с вековна история за най-големите ценители, това са JAMAICA BLUE MOUNTAIN, HAWAII KONA, YEMEN YAIR. Те са придружени с удостоверения за качество,клас,година на реколта и произход.

Кафета, които трябва да бъдат опитани!

Асортимент

Наша основна дейност е търговия и производство на кафе, но за да бъде по-широк  таргета клиенти, които обслужваме, сме създли собствена концепция, която обхваща: консумативи, насипен и пакетиран чай, ядки, семена, масла и здравословни храни. Освен чрез онлайн магазина ни може да се запознаете с нашите продукти и във физическите магази “AROMA COFFEE HOUSE”,
в гр. София, бул. „Вардар“ пред бл 38 Б, бул. “Димитър Петков” 69,
ул.“Кишинев“ 1 с лице на бул. „Черни връх“ .

ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ВАШЕ КАФЕ?

Ако сте собственик на ресторант,сладкарница,кафене, хотел  или просто искате  да предложите различно кафе от масовката и „конфекцията“ във вашия обект или потфолио, ние сме насреща.Заедно можем да изберем кафето , което харесва на вас а в последствие и на вашите клиенти,което да изпичаме в малки количества за да спазим основното правило и наш девиз „Винаги прясно изпечено кафе“.Кафето е храна, а вкусната храна е прясно приготвената.Бихме ви съдействали в избора на визия и дизайн на опаковката и етикета за да получите един завършен продукт и да му се насладите.Доверете се на нашия опит в годините.

ФРАНЧАЙЗ

Ако ви харесват нашите идеи и концепция, бихте искали да откриете свой обект и да се отдатеде на тази работа, сме готови да изпием по едно вкусно кафе и да обсъдим едно бъдещо партньорство.

 

Дегустирай сега

Посети
магазините ни

Купи сега
онлайн

Разгледай продуктите ни