Безплатна доставка в София над 50 лв
Магазини за кафе в гр. София

Colombia Castillo – мечтата да отгледаш необикновено, уникално, специално кафе

юни 4, 2021

„Бих искала да изпълня мечтата си,  да отгледам необикновено, уникално специално кафе. „

  • Профил на кафето: Синя боровинка, Нуга, Ром, Черен пипер
  • Киселинност: ниска
  • Тяло: плътно и крмообразно
  • SCA точки: 86
  • Colombia Castillo
  • Регион:Pitalito,Huila
  • El Deseo farm
  • Надморска височина : 1600 м.
  • Производител :Luz Albenis Nunez
  • Количество: 17 кг.

Кафето , което имаме удоволствието да Ви представим е благодарение на нашите партньори от Qima coffee Ltd, с чието съдействие успяхме да Ви дадем възможността да се докоснете до генетичното разнообразие на Йеменското кафе и неговите уникални качества.

През последната една година в продължение на тяхната дейност в Йемен, се насочват в близка работа рамо до рамо с малките фермери в Колумбия.Целта е създаване на ценови механизъм, който да помогне на малките производители във всички аспекти. Всеки микро лот предоставен и отгледан в следствие на тяхното съдействие и помощ има ценова разбивка, къде отива всеки един цент от оферираната цена. Още едно от значителните предимства на тези микро лотове е че те имат генетичен сертификат за сорта арабика, издаден от RD2 Vision.

Кафе фермата Ел Десео е разположена на 8 хектара, на които се отглеждат основно сортовете Castillo, Caturrón и Pink Bourbon.

Мечтата на Лус е да отгледа уникално специално кафе, тя изказва благодарности на всички около нея, които споделят мъдростта и знанията си. Района Питалито се намира в най-големия кафе регион на Колумбия, Уила, в югозападната част на страната, с три високи върха на вулкана Nevado del Huila. Последните десет години Уила зае мястото си в кафе картата на Колумбия , като най- добър регион за отглеждане на кафе.

Богатите вулканични почви  и подходящата надморска височина 1600 м. , позволяват добър обем на реколтата. Община Питалито се намира на 188 км. от столицата на Уила – Нейва. Питалито е известен с това, че произвежда най-много печеливши лотове в Cup of Excellence. Общината е основна през юни 1818г., района се слави със своите плодородни земи и благоприятен климат, изобилие на вода и отглеждане на местни плодове, като боровинка и гранадила. В северозападната част на Питалито има екологичен резерват на име Laguna de Guaitipan кръстен на местна героиня от XVI век, която е водила битка срещу испанските завоеватели.

Ценовият механизъм, който е разработен от Qima coffee, е за да подобри рентабилността,за да могат да продават фермерите на по-добри цени отколкото на вътрешния пазар, за да подобри тяхното професионално развитие и да повиши стандартът им на живот. Пример: при продажба на вътрешният пазар,калкулацията на Лус ще бъде на минус 23% . След работата си с Qima ,ще бъде на плюс 43,25 %. Не пропускайте възможността да се докоснете до това кафе отгледано с любов.

DNA Verified Castillo

ГАЛЕРИЯ