Пътят на кафето

Търговете за кафе – връзката между фермера и любителя на напитката

Стремежа да се отличаваме с нещо наше и наистина различно и ексклузивно, често ни тласкаше към търговете, където след наддаване имахме възможност да се сдобием с изключително кафе и да платим справедлива цена за него. Приходите от тези търгове достигат до фермера, който е положил изключителни усилия и грижи за своята продукция. Тези приходи му дават възможност на него и семейството му да подобрат стандарта си, да подобри производството и да бъде мотивиран. Тези търгове дават и възможността пекаря и фермера да създатът трайни приятелски и бизнес отношения, което е най-важното.

Кафе от Йемен. Qima coffee и Sheba coffee – мостът между фермата и пекарната

Един от произходите кафе, които толерираме поради интересния от генетична гледна точка, е Йемен. От 2018 година внасяме малки високооценени лотове кафе. Повечето от тях са от един фермер или малка група фермери, за които това е основния поминък. В ролята на мост между фермата и пекарната са компаниите Qima coffee и Sheba coffee, с които успешно партнираме.

Нашите партньори

Вече дълги години изграждаме стабилни партньорства с Don Alexis coffee, Grounds Costa Rica, Forest Coffee, Ngila Estate Tanzania, Interamerican Coffee. По този начин до Вас достига най-изключителното специално кафе.

Вземи -10% за първата си поръчка с Арома Кафе

*отстъпката е валидна за продукти от категория Кафе